21 Mart 2009 Cumartesi

CV ( ÖZGEÇMİŞ ) NASIL YAZILIR?

İş ararken Cv'ye ihityacınız var. Daha önce de dediğimiz gibi, çoğu şirketler kendi internet sitelerde is başvurusu yerleştiriyorlar. Ama iş başvurusunun dezavantaji; iş başvuru formu her zaman sitede standarttır. Bir kaç alan verilir ve siz o alanları doldurmak zorundasınız. Boş alan bırakamazsınız, ve ekstra bir şey hakkınızda eklemek istiyorsanız ekleyemiyorsunuz. Onun için güzel, etkileyici, göz çekici ve en iyi cv'yi kendiniz hazırlamalısınız.
Güzel bir cv sizin için başarı demektir, çünkü aynı bilgiler farklı şekillerde farklı görüebilir ve profesyonel bir cv her zaman daha avantajlı ve şanslı olur.
Cv ( özgeçmiş ) gönderirken siz onu tanımadığınız insanlara gönderiyorsunuz. İş veren ne düşünecek sizin hakkınızda? Neyin üzerinde hakkınızda iş görüşmesi sonuçu verecekler? Bunun cevabı aslında basit: sizin verdiğiniz bilgilerin üzerinde. Onun için Cv de verdiğiniz bilgiler çok önemli ve bu bilgiler ne kadar çok firmaya uyorsa o kadar çok yüksek şansınız var.
Eğer bir kaç firmaya Cv ( özgeçmişinizi) gönderiyorsanız her zaman şunu kontrol edin: almak istediğiniz pozisyıon ve ilanda firma tarafında gösteren pozisyon tamamen uymalıdır. Eğer cv göndereceğiniz kişi belli ise, mutlaka Sayın.... eklemeyi unutmayın.
Cv ( özgeçmişin ) tek amacı var- en iyi şeklinde bilgilerinizi, tercubenizi ve özelliklerinizi iş verene göstermektir ve iş görüşme için teklif edilmektir. İyi bir cv nin sonucu- iş görüşmesi. Özgeçmişin amaci iş verenin ilgisini çekip iş görüşmeye geçmek. Eğer iş görüşmesi için davet edilmediysenız demek özgeçmişiniz ilgi çekmemiştir.
Cv okunma genelde 1 dakikadan fazla sürmez, onun için cv 1 yada maximum 2 sayfa almalı. Eğer ikinci dil bilmeniz şart ise, cv iki dile göndermeniz şart. İngilizce, Almanca yada Fransizca cv olsun, yabancı dil bilmenizi böyle gösterebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder